Lazerle yüz gençleştirme

Lazer ışını bir zamanlar kozmetolojide gerçek bir atılım haline geldi - vakaların% 75'inde enjeksiyon prosedürlerinin ve cerrahi müdahalelerin yerini alabildi. Lazerle yüz gençleştirme sadece kırışıklıkları ve kıvrımları düzeltmek, aşırı pigmentasyonu ortadan kaldırmak, cildin sıkılığını ve elastikiyetini arttırmakla ilgili değildir: ışınlar epidermisin rahatlamasını mümkün olduğu kadar düzeltebilir ve yara izlerini giderebilir. Bu işlemin aynı zamanda bazı dermatolojik hastalıkların tedavisini kolaylaştıran terapötik bir etkiye de sahip olduğu kanıtlanmıştır.

Lazerle yüz gençleştirme nedir?

İşlem özel cihazlar kullanılarak gerçekleştirilir, ışın yüz derisinin yüzeyi boyunca bir "sap" şeklinde hareket eder ve dermisin derinliklerine nüfuz eder. Yüksek frekanslar ve ısıtma, eski cilt hücrelerinin yok edilmesini sağlarken çevredeki sağlıklı doku değişmeden kalır. Kollajen ve elastinin aktif üretim süreçleri içlerinde başlar - bu maddeler hasarı onarmak için gereklidir. Yenilenen cilt kesinlikle sağlıklı ve tamamen işlevseldir.

Yüzün hangi bölgesinin lazerle gençleştirme gerektirdiğine bağlı olarak doktor, yanık oluşumunu ortadan kaldıracak en uygun tedavi sıcaklığını seçecektir.

Lazerle yüz gençleştirme travmatik bir işlem değildir, genel anestezi gerektirmez ve hastanın klinikte kalmasıyla uzun bir rehabilitasyon dönemi anlamına gelmez.

Lazer kaldırma için endikasyonlar ve kontrendikasyonlar

Lazerle yüz gençleştirme, karmaşık bir etkiye sahip olan ve aynı anda birçok sorunu çözen benzersiz bir kozmetik prosedürdür. Bu nedenle, birçok endikasyonu vardır - modern bir klinikte doktorlar, aşağıdaki durumlarda birkaç seanslık bir kurs almanızı önerir:

  • Yüzün herhangi bir bölgesinde kırışıklıklar– yüz, yaşa bağlı, derin kıvrımlar;
  • cildin esnekliğinin azalması– pitoz (göz kapaklarının sarkması), çene oluşumu, yüzün "yüzen" ovali;
  • ciltte dış kusurlar– yara izleri, sivilce izleri ve büyük sivilcelerin mekanik olarak çıkarılması, çatlaklar;
  • ten rengindeki değişiklikler- ciltte sarı lekelerin ortaya çıkması, gri bir renk tonu, doğal allıkların tamamen yokluğu;
  • epidermisin aşırı yağlılığı– genişlemiş gözenekler, sık sivilce görünümü ve yağlı bir parlaklık eşliğinde;
  • şişkinlik ve torbalar, gözlerin altında koyu halkalar;
  • gül hastalığı– epidermiste "ağlar", "yıldızlar" gibi vasküler bulgular.

Lazerle yüz gençleştirme güvenli bir işlem olarak görülse de, bazıkontrendikasyonlarbunu gerçekleştirmek için şunlar vardır:

  • hamilelik ve emzirme dönemleri;
  • malign neoplazmın konumuna bakılmaksızın onkolojik patolojiler;
  • her türlü diyabet;
  • aşırı veya yetersiz hormon sentezi ile tiroid bezinin yanlış çalışması;
  • zihinsel bozukluklar;
  • epilepsi gibi nörolojik hastalıklar (konvülsif sendromun eşlik ettiği);
  • keloid skar oluşumuna yatkınlık;
  • sedef hastalığı, egzama, yüzünde belirtileri olan herpes.

Ayrıca bir takım koşullu kısıtlamalar da vardır - kronik iç patolojilerin alevlenmesi, yüksek vücut ısısı, adet kanaması, lazer ışınlarına maruz kaldığı varsayılan bölgelerde ciltte hasar: genel sağlık durumu düzelene kadar beklemek gerekir.

Lazerle cilt gençleştirmenin avantajları ve dezavantajları

Söz konusu prosedür en popüler prosedürlerden biridir ve bu şaşırtıcı değildir - doktorun ilk konsültasyonda bile dile getirdiği çok fazla avantajı vardır:

  • lazer ışınlarının etkisi altında dermis hücrelerindeki doğal biyolojik süreçler aktive edilir - rejenerasyon, metabolizma, kollajen ve elastin üretimi;
  • prosedür, yaşa bağlı değişikliklerin ciddiyetine ve mevcut dermatolojik problemlere bakılmaksızın herhangi bir cilt tipi için yapılabilir (kontrendikasyonlar listesinden istisnalar vardır);
  • yara izi oluşma olasılığı sıfıra indirilir ve yalnızca rehabilitasyon döneminde cilt bakımıyla ilgili uzmanların önerilerini dikkate almazsanız artar;
  • alerjik reaksiyonlar ve enfeksiyöz komplikasyonlar, cerrahi müdahaleler ve enjeksiyon tekniklerinin doğasında olmasına rağmen hariç tutulmuştur;
  • tam bir rehabilitasyon süresinin olmaması - sadece birkaç gün içinde cilt yenilenir, ilaç kullanımına gerek kalmaz;
  • yan etkiler küçüktür, hızla kaybolur ve vücudun agresif etkilere karşı verdiği normal tepki kategorisine girer.

Lazerle cilt gençleştirmenin bazı "dezavantajları" da vardır:

  • Belirgin bir etki elde etmek için birkaç seanslık bir kursa ihtiyacınız olacak;
  • sonuçların güzellik enjeksiyonları ve cerrahi müdahalelere göre daha kısa sürdüğü;
  • hazırlık dönemi şartlarının yerine getirilmesi gerekmektedir.

Sadece üç dezavantaj, lazerle yüz gençleştirmenin faydalarıyla mükemmel bir şekilde dengeleniyor!

Lazer gençleştirme türleri

Söz konusu prosedür farklı yöntemler kullanılarak gerçekleştirilebilir - her biri güvenli ve oldukça etkilidir. Konsültasyon sırasında doktor hastaya her tür lazer yüz gençleştirme hakkında bilgi verecektir; seçim bireysel parametreler dikkate alınarak yapılacaktır - yaş, cildin ilk durumu, iç patolojilerin ve dermatolojik hastalıkların varlığı, yaşın şiddeti -ilgili değişiklikler.

Ablatif yöntemler

Tam veya fraksiyonel lazer ışınlarıyla gerçekleştirilir. Çalışma sırasında doktor, epidermisin yüzey katmanını "eski" hücrelerden tamamen temizler veya sığ bir derinlikte onlara zarar verir. Cilt restorasyonu, ışına maruz kalan bölgeleri çevreleyen sağlıklı dokuların kollajen, elastin ve hücre bölünmesinin aktif üretimi nedeniyle oluşur. Yeni cilt sıkı, elastik ve eşit tondadır.

Ablatif yöntemler epidermise kalıcı olarak zarar verir, dolayısıyla iyileşme süreleri diğerlerine göre biraz daha uzun olacaktır.

hizipsel

Lazer ışını özel bir ağ üzerinden mikro ışınlara dağıtılır - epidermisteki hasar alanın yalnızca% 20-25'ini etkiler, geri kalan hücreler değişmeden kalır ve tamamen işlevsel kalır. Böyle hedefe yönelik bir etki, sıvının hücrelerden buharlaşmasını ve rejenerasyon süreçlerinin hızlı bir şekilde yenilenmesini destekler. El değmemiş hücreler büyük miktarlarda kolajen ve elastin üretmeye başlar - bu, neden olunan hasarı iyileştirmek için gereklidir.

Fraksiyonel lazer yüz gençleştirme türü epidermiste yalnızca kısmi hasar içerdiğinden iyileşme yalnızca birkaç gün sürer.

Lazer biyogüçlendirme

Bu, iki tekniğin bir kombinasyonunu içerir: biyolojik süreçleri uyarmak için hücre hasarı ve dermis katmanlarına hyaluronik asit verilmesi. Cihaz kısa darbeler gönderir ve bunları birçok kez tekrarlar; bu, ölü hücrelerin "parçalanmasını" mümkün kılar. Aynı zamanda lazer, seçilen ilacı istenilen derinliğe iletir - bu parametre doktor tarafından ayarlanır.

Lazer biorevitalizasyon özellikle yüzdeki belirgin yaşlanma belirtileri - derin kırışıklıklar, kırışıklıklar ve kıvrımlar için tavsiye edilir. Kümülatif bir etkiye ve uzun süreli bir etkiye sahiptir - prosedürlerin bitiminden sonra 2-3 ay daha görünümde bir iyileşme kaydedilecektir.

Tam ışın

Cilt tam bir ışına maruz kalır ve bu da tüm epidermisin hasar görmesine neden olur. Bu yöntem, çok sayıda kozmetik ve dermatolojik sorunu olanlar için mükemmeldir. Hatta bu tip lazer gençleştirme sonrasında yüzün yüzey tabakası %100 oranında yenilenir. Sivilce sonrası yara izlerinden, yara izlerinden ve izlerden kurtulmak isteyen hastalara kozmetik uzmanlarının reçete ettiği şeydir.

İyileşme süresi uzundur - hastaneye yatmaya gerek yoktur, ancak rehabilitasyon döneminde dinlenmek, cilt bakımı prosedürlerini uygulamak ve kendi görünümünüz hakkında endişelenmemek için 7-10 gün ara vermeye değer.

Ablatif olmayan yöntem

Sarkan ciltte, derin kıvrımlarda/kırışıklıklarda ve aşırı pigmentasyonda harika çalışır. Cildin geniş bir alanını tek bir prosedürle, örneğin yüzün tüm bölgelerini aynı anda tedavi etmenize olanak tanır. Ablatif olmayan yöntemin avantajı, dermisin derin katmanlarının hasar görmesi, epidermisin değişmeden kalmasıdır.

Bu tür lazerle yüz gençleştirmenin aynı zamanda hoş bir "yan etkisi" de vardır - gençleşmenin yanı sıra yaşlılık lekelerinin ortadan kaldırılması, gözenekler daralması ve sivilce izleri minimum düzeyde fark edilir hale gelir.

Yüzey

Bu, söz konusu işlemin en ağrısız ve en güvenli yöntemidir; işlem sırasında sadece yüzeysel hücreler lazer ışınlarına maruz kalır, hatta bazal membran bile sağlam kalır. Bu teknik, yaşlanmanın ilk aşamalarındaki sorunu mükemmel bir şekilde çözer, yüz tonunu düzeltir, düzensiz rahatlamayı ortadan kaldırır.

Ayırt edici bir özellik, iyileşmenin sadece 3 gün sürmesi ve elde edilen sonuçların 6-12 ay sürmesidir.

Medyan

Yaşlılık lekeleri, yaşlılık lekeleri ve hafif sarkmış cilt dahil olmak üzere halihazırda kırışıklıkları olan hastalar için önerilir. Lazer peeling kategorisine ait olan ışınların 1, 3 mm'yi aşmayan bir derinliğe etkisi vardır.

İşlem anestezik jeller kullanılarak gerçekleştirilir ve sonrasında hasta 24 saat daha rahatsızlık hissedebilir, hatta hafif ağrı hissedebilir. Rehabilitasyon en az 5 gün sürer.

Derin

Lazer ışını, papiller tabaka da dahil olmak üzere epidermisin tüm katmanlarına zarar verir. Derin lazer gençleştirme prosedürü acı vericidir, ancak yaşa bağlı belirgin değişiklikler sorununu yalnızca bu çözebilir. Kozmetologlar bu tekniği 50 yaş ve üzeri hastalara önermektedir.

Rehabilitasyon 2 haftaya kadar sürer ancak bu süre zarfında doktorun tüm reçetelerine uyulduğu takdirde elde edilen sonuçlar 4 yıl (ortalama) kalıcı olacaktır.

Lazerle cilt gençleştirmeye nasıl hazırlanılır?

Hazırlık aşamasının bir parçası olarak bir uzmanla ilk görüşme yapılır. Bu sırada doktor yüzün derisini inceler, durumunu değerlendirir, sorunları tanımlar, kontrendikasyonların varlığını dışlar veya onaylar. Güzellik uzmanı, lazer gençleştirme yönteminin seçimine ve kurs başına seans sayısına hemen karar verir. Daha sonra hastaya prosedüre hazırlanma konusunda önerilerde bulunulur - planlanan tarihten 14 gün önce başlar. Yapılması gerekenler:

  • yüzünüzü ultraviyole (güneş) ışınlarına maruz bırakmayın, solaryumu ziyaret etmeyin;
  • cilt bozuklukları/hasarları ile ilişkili herhangi bir kozmetik işlemi (peeling, yüz temizliği) yapmayı reddetmek;
  • Bazı ilaçları (florokinolonlar, diüretikler, sülfonamidler, steroidal olmayan antiinflamatuar ilaçlar) ancak doktorunuza danıştıktan sonra kullanmayı bırakın.

Lazerle yüz gençleştirmenin planlanan tarihinden 3 gün önce, alkollü içecek içmeyi bırakmanız gerekir, sigarayı bırakmanız (veya sigara sayısını radikal bir şekilde azaltmanız) ve alerjen kategorisindeki yiyecekleri diyetinize sokmamanız önerilir (çilek, çikolata, ahududu, turunçgiller, deniz ürünleri).

Lazer gençleştirme prosedürü

Prosedürün kendisi yüzün kontrol muayenesiyle başlar - doktor cilt yüzeyinde iltihap, çizik veya taze bronzluk olmadığından emin olmalıdır. Bundan sonra lazer gençleştirme aşamalar halinde gerçekleştirilir:

  1. Yüzün dekoratif kozmetik kalıntılarından, toz ve kirden temizlenmesi– alkol içermeyen profesyonel tonikler ve losyonlar kullanılarak gerçekleştirilir.
  2. Cilt dezenfeksiyonu– yüz, bulaşıcı ajanların epidermise nüfuz etmesini önleyen antiseptik bir solüsyonla tedavi edilir.
  3. Anestezi– Her türlü işlem için yapılmaz ancak hastanın isteği doğrultusunda mutlaka anestezik jel sürülmelidir. Bundan sonra doktor 15-20 dakika bekler - bu süre uygulanan ürünün analjezik özelliklerinin ortaya çıkması için yeterlidir.
  4. Lazer cilt tedavisinin kendisi. Hastada sıcaklık, hafif karıncalanma veya yanma hissedilebilir. Yüzünüze soğuk hava akışını yönlendirdiğinizden emin olun - bu, durumu hafifletir ve rahatsız edici hislerin yoğunluğunu azaltır.
  5. Rahatlatıcı bir maske uygulamak– iltihabı hafifletir, şişlik ve kızarıklığın hızla giderilmesine yardımcı olur ve kaşıntı şiddetini azaltır.

Seans bitiminden hemen sonra hasta, daha önce doktorundan iyileşme süresine ilişkin tavsiyeler almış olarak klinikten ayrılabilir.

Lazerle yüz gençleştirme: öncesi ve sonrası fotoğraflar

Lazer gençleştirme öncesi ve sonrası

İşlem sonrası iyileşme

İyileşme süresinin süresi, ne tür lazer yüz gençleştirmenin kullanıldığına bağlıdır. Minimum süre 2-3 gündür, ancak daha sıklıkla rehabilitasyon 5-10 gün gerektirir. Hangi teknik kullanılırsa kullanılsın seanstan sonraki ilk 24 saat içerisinde ellerinizle yüzünüze dokunmanız, hatta yüzünüzü yıkamanız kesinlikle yasaktır. Sonraki 3 günlük iyileşme sürecinde:

  • Termal prosedürlerin uygulanması kesinlikle yasaktır - hamamı, saunayı ziyaret etmek veya sıcak banyo yapmak ertelenmelidir;
  • Musluk suyunu yıkamak için kullanamazsınız - yüksek miktarda klor içerir, bu da yanıklara ve tahrişe neden olur;
  • uzun süre dışarıda olmanıza gerek yok - ultraviyole ışınları (yoğun bulutlardan bile nüfuz ederler) güçlü pigmentasyona neden olur;
  • Temizlik için etanol içeren kozmetikler kullanmayın ve yıkarken bir bez veya kese kullanın (yumuşak, yumuşak olanlar bile);
  • Yüzünüze günde 2-3 kez nemlendirici uygulayın;
  • Pantenol içeren ürünleri günde bir kez cilde uygulayın.

Söz konusu işlemden sonraki 2 ay içerisinde kimyasal peeling kesinlikle yasaktır! Bulutlu havalarda bile yüzünüze SPF indeksi yüksek güneş koruyucu uygulamanız gerekecektir.

Kabukları zorla çıkaramazsınız veya yüzünüzü çizemezsiniz; bu, yalnızca cerrahi olarak giderilebilecek yara izlerinin oluşmasına neden olabilir.

Olası komplikasyonlar ve sonuçlar

Seansın hemen ardından yüzün derisi kızarır, çok kaşınır ve yanma hissi oluşur - bu, epidermise ve dermisin daha derin katmanlarına verilen hasara karşı normal bir reaksiyondur. Rahatsızlık şiddetli ise, seçimi bir güzellik uzmanı tarafından önerilecek olan antihistamin tabletleri almalısınız. Lazerle yüz gençleştirme sonrası 2. gün aktif peeling işlemi başlar. Listelenen etkiler normdur, herhangi bir işlem yapılmasına gerek yoktur, uzmanın verdiği rehabilitasyon önerilerine harfiyen uymanız yeterlidir.

Yüzün derisinde ise:

  • küçük sivilce şeklinde döküntüler ortaya çıktı;
  • iltihap belirtileri var;
  • yara izleri oluşmaya başladı

o zaman konsültasyon için klinikle iletişime geçmelisiniz. Çoğu zaman bu, hastanın kendisi iyileşme dönemi kurallarına uymadığında meydana gelir.

Lazer gençleştirme hakkındaki görüşler

Hastalarımız her türlü lazerle yüz gençleştirme hakkında yalnızca olumlu yorumlar bırakıyor. Bu sadece prosedürün özellikleri ve yeteneklerinden değil, aynı zamanda çalışan doktorların yüksek profesyonelliğinden de kaynaklanmaktadır. Yeterli bilgi ve deneyime sahipler, modern sertifikalı ekipmanlar üzerinde çalışıyorlar ve oturumların yürütülmesi için uluslararası protokollere sıkı sıkıya bağlı kalıyorlar.

SSS

Prosedürle ilgili herhangi bir soru, ilk konsültasyon sırasında güzellik uzmanına sorulabilir. Ancak çoğu standart olduğundan en popüler olanların yanıtları aşağıdadır.

Lazerle cilt gençleştirme kimlere yapılabilir?

18 yaş ve üzeri erkek ve kadınlar. Kontrendikasyon listesinde yer alan koşulların bulunmaması önemlidir. Lazerle yüz cilt gençleştirme ameliyata mükemmel bir alternatiftir.

Prosedür gençleşmenin yanı sıra nasıl bir etki sağlar?

Lazer ışını yara izlerini, dövmeleri, sivilce izlerini ve sivilceleri giderebilir. Ciltte genel bir iyileşme var - iltihaplanma süreçleri duracak, yağ salgılarının üretimi azalacak ve gözenekler daralacak.

Bir lazerle yüz gençleştirme seansı ne kadar sürer?

Bir prosedür 30-60 dakika sürer. Doktor lokal anestezik kullanıyorsa seans süresi 15-20 dakika (jelin süresi) artar.

İlk sonuçlar ne zaman ortaya çıkacak?

Rehabilitasyonun hemen ardından yüzün derisi dönüşür. Pürüzsüz hale gelir, pigment lekeleri olmaz, tonlanır, elastik olur, küçük kırışıklıklar düzelir.

Lazerle yüz gençleştirmeyi diğer işlemlerle birleştirmek mümkün müdür?

Evet, ancak sınırlı bir ölçüde ve yalnızca bir güzellik uzmanına danıştıktan sonra! Kursu tamamladıktan sonra enjeksiyon dolgularına ve botulinum tedavisine izin verilir.

Kaç prosedüre ihtiyaç var?

Genellikle 2-4 hafta ara ile 2-5 seanslık bir kurs alınması tavsiye edilir.

Profesyonel bir klinikte uzmanlar, ilk konsültasyondan rehabilitasyon döneminde cildin durumunun izlenmesine kadar lazerle yüz gençleştirme için kapsamlı bir hizmet sunmaya hazırdır. Uzmanlar yalnızca profesyonel ekipmanlarla çalışır, prosedür mevcut protokollere tam olarak uygun olarak gerçekleştirilir, bu da yan etki ve komplikasyon riskini sıfıra indirir.